Uslovi prodaje

USLOVI PRODAJE I DOSTAVE

Navedeni uslovi prodaje i dostave primjenjuju se na svaku kupovinu na BABILON.ba .Svi ugovori o prodaji sklopljeni na BABILON.ba bit će na bosanskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina da bi kupovali na BABILON.ba.

BABILON d.o.o. Tuzla, koji se nalazi na adresi Drage Karamana bb registrovana je na osnovu rješenja o registraciji BABILON doo Tuzla, broj.032-0-reg-20-000160 od 20.02.2020 godine izdatog od strane Općinskog suda u Tuzli.

JIB: 4209297660005

OPĆENITO

Svi izloženi artikli zavise o dostupnosti ili stanju na zalihi. Nastojimo osigurati zalihe svih artikala te ćemo vas upozoriti ako neki artikl nije na zalihi. Ako iz bilo kojega razloga te izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen.

Dali smo sve od sebe da bismo opisali i prikazali artikle što je preciznije moguće. Uprkos tome artikli mogu biti drugačiji od onoga što je napisano. Ako budete imali pitanja ili trebate dodatne informacije, molimo vas da se javite našem web-operateru  pozivom na broj +387 (0)35 320 036 od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 ili e-porukom na mail [email protected]

CIJENA PROIZVODA

Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla, na stranici artikla te u korpi.

 • Cijena pojedinog artikla identična je u BABILON  prodavnici i na BABILON.ba
 • Cijena artikla uključuje PDV
 • Cijena pojedinog artikla ne uključuje troškove dostave jer troškovi dostave zavise o mjestu dostave i veličini artikla.
 • Dostupnost i cijena proizvoda u web-shopu  podložna je promjenama uslijed rasprodanih zaliha, kao i pogrešnih cijena ili pogrešno istaknutih cijena. Ovo vrijedi i za štampane ponude (u katalozima i ostalom štampanom materijalu).U slučaju pogrešne cijene, nastojat ćemo je ispraviti što je prije moguće.
 • Sve su cijene aktuelne i redovno su ažurirane
 • Za svaki artikl vrijedi ona cijena koja je bila vidljiva u vrijeme kupovine
 • Ako smo greškom istaknuli prenisku cijenu artikla, nismo dužni dostaviti taj artikl po navedenoj, pogrešnoj cijeni ako vas obavijestimo prije nego što vam pošaljemo artikl. U takvim okolnostima zadržavamo pravo otkazati vašu narudžbu. U slučaju otkazivanja vaše narudžbe, vratit ćemo vam ukupni iznos, uključujući troškove dostave u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

Plaćanje

U korpi u web-shopu vidjet ćete ukupan iznos kupovine, uključujući PDV i troškove dostave. To je ukupna cijena koju trebate platiti.

Načini plaćanja :

Žiralno plaćanje vršite na račun kod Intesa Sanpaolo Banke  broj 1543602003034610

Plaćanje po uzeću vršiti na licu mjesta dostavljačima Babilon doo ili Brzoj pošti zavisno od načina isporuke.

POTVRDA NARUDŽBE

Kada pošaljete narudžbu, primit ćete e-poruku s potvrdom o narudžbi. Potvrda o narudžbi sadrži sljedeće informacije:

 • broj narudžbe
 • adresa dostave
 • način plaćanja
 • vremenski period dostave
 • cijene artikala i dostave
 • kontakt-podaci BABILON web operatera

Narudžba je samo naša ponuda za kupovinu. Imajte na umu da se ova e-poruka o potvrdi narudžbe ne smatra vašim konačnim prihvaćanjem ponude BABILON-a doo

Mi smatramo da ste prihvatili ponudu tek nakon što vam pošaljemo e-poruku kojom vas obavještavamo da smo vam poslali artikl. Tek se u tom trenutku kreira ugovor između vas i nas, kojim vam prodajemo artikl koji ste naručili od nas.

Čim je ugovor sklopljen, ne možete više izmijeniti vašu narudžbu (međutim, možete otkazati narudžbu kako je navedeno u našim Pravilima povrata i zamjene.

Sve dok se ne sklopi ugovor, mi možemo u bilo kojem trenutku odbiti dostavljanje artikla. Ako odbijemo dostavljanje artikla iako je već plaćanje provedeno, vratit ćemo vam puni iznos koji je naplaćen u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

Nastojimo obezbijediti zalihe svih artikala te ćemo vas obavijestiti ako neki artikl nije na zalihi. Ako vam iz bilo kojega razloga izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen.

RAČUN

Nakon pripreme robe u našem skladištu i provjere količine robe radimo račun koji sadrži:

 • A4 format računa
 • fiskalni račun
 • način plaćanja
 • cijene artikala i dostave
 • kontakt-podaci BABILON web operatera

DOSTAVA

1. PREUZIMANJE U Babilon PRODAVNICI i našim vozilom na prostoru tuzlanskog kantona – BEZ TROŠKOVA DOSTAVE

Da biste izbjegli troškove dostave, kupovinu i preuzimanje artikla u našoj prodavnici možete izvršiti lično.Svoju narudžbu plaćate prilikom preuzimanja u BABILON prodavnici.Ako ste obilježili prilikom narudžbe lokalno preuzimanje vaša roba će biti spremna za preuzimanje u periodu od 48 sati.

2. DOSTAVA NA ADRESU PO VAŠEM IZBORU brza pošta – NAPLAĆUJU SE TROŠKOVI DOSTAVE

BABILON može isporučiti artikle samo onim kupcima koji se nalaze na adresama unutar granica Bosne i Hercegovine.

Razlikujemo 2 vrste dostave:

– Dostava artikala u obliku paketa (manji artikli). Manji su artikli npr. klub stolići,kompijuter stolovi,stolice i slično.

– Dostava artikala kao Kućna dostava (veliki artikli). Veliki su artikli npr. madraci, kreveti i namještaj

BABILON.ba će odrediti vrstu dostave zavisno o artiklima koje naručite.

Cijena dostave povećava se u zavisnosti od povećanja veličine artikala u narudžbi. Iznos dostave moguće je provjeriti u svakom trenutku u korpi koja sadržava željene artikle te adresu dostave u našem webshopu.

Savjetujemo vam da unesete broj mobitela prilikom izrade narudžbe tako da vas BABILON ili naš dostavljač mogu obavijestiti o dostavi pozivom ili SMS porukom.

Provjerite jesu li vaše ime i prezime / naziv firme i PDV broj, adresa te dogovoreni datum dostave na računu ispravni.

Dostave se mogu odužiti zimi zavisno od vremenskih uslova.

Vi ste odgovorni za odlaganje pakovanja.

PRAVILA POVRATA I ZAMJENE

Ako se predomislite, u BABILON možete lako vratiti ili zamijeniti proizvod.

Mi vam vraćamo cjelokupan iznos za proizvode koje vratite s računom,ako je u orginalnoj ambalaži. To se podjednako odnosi na proizvode kupljene u prodavnici, kao i na one kupljene u webshop-u.

 • Ako imate račun, takođe dajemo vam mogućnost zamjene za drugi proizvod.
 • Ukoliko sami vratite proizvod u BABILON prodavnicu ili dogovorite povrat robe, mi ćemo refundirati inicijalni trošak dostave. Ukoliko preferirate da BABILON organizuje uslugu povrata, nećemo refundirati inicijalni trošak dostave, već će ta cifra pokriti naš trošak povrata proizvoda.

OTKAZIVANJE NARUDŽBE PRIJE DOSTAVE

Ako želite otkazati narudžbu s BABILON.ba prije nego što je preuzmete, kontaktirajte Web operater-a te navedite broj narudžbe. Ako je iznos već naplaćen žiralnim putem, s Web operaterom takođe ćete dogovoriti povrat sredstava,ako vam narudžba nije dostavljena.

REKLAMCIJE

Nudimo 1-godišnju garanciju na sve artikle počevši od dana preuzimanja artikala.

 • Da li je vaš proizvod neispravan?
 • Vaša narudžba je nekompletna?
 • Da li je narudžba oštećena prilikom prijevoza?
 • Postoje li neki drugi problemi u vezi s kvalitetom artikala?

Obratite se BABILON prodavnici te ponesite račun kao dokaz kupovine.

Takođe, možete se obratiti našem Web operateru e-porukom na mail [email protected] te priložite fotografiju na kojoj je oštećenje vidljivo. Molimo da navedete i broj narudžbe da bismo brže obradili vaš prigovor.

Važno je da prigovor podnesete u što kraćem vremenskom razdoblju od trenutka kada utvrdite oštećenje,a najkasnije 8 dana od isporuke na vašu adresu.

Ako BABILON odobri reklamaciju, pokrit ćemo sve troškove u vezi s narudžbom ili vam ponuditi zamjenski proizvod,te se obavezati da navedeni problem riješimo najduže za 90 dana.

Usklađeni smo sa svim tačkama Zakona o zaštiti potrošača u BiH (Sl.Glasnik BiH 25/06) Takođe, vezani smo s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka (Sl.Glasnik BiH 49/06,76/11) Na primjer, bilo koji važan lični podatak će biti obrisan što prije čim prestanu vrijediti određeni zakonski rokovi.

Mi bilježimo IP-adresu s koje kupujete. Ovaj se podatak može koristiti u slučaju istrage jer svaki pokušaj prijevare prijavljujemo policiji. Mi ćemo pružiti podatke korisničkih računa i druge lične podatke ako je to nužno zbog važećih zakona te radi sprječavanja krađe i prijevare.

KOJE VRSTE PODATAKA BABILON PRIKUPLJA?

Podatke u vezi Vaše kupovine:

Kada kupujete na BABILON.ba, od Vas tražimo Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, e-adresu i još jednu adresu za dostavu. Podaci su dostupni isključivo povjerljivim zaposlenicima  BABILON-A B-CENTRA . Nebilježimo ili čuvamo Vaše osobne podatke, njih možemo koristiti samo u vezi Vaših narudžbi te da bismo Vam pružili podršku prilikom Vaših upita. Tokom prijave možete pristupiti i prigovoriti zbog bilo kojeg podatka koji može biti zabilježen, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka(Sl.Glasnik BiH 49/06,76/11).

LIČNI PODACI RADI IZRADE VAŠEG PROFILA NA BABILON.BA

Pri registraciji na BABILON.ba i kreiranju BABILON.ba Profila, imate pravo na pristup posebnim uslugama koje vam nudi BABILON.
Registracijom na BABILON.ba, tj. kreiranjem vašeg korisničkog profila, odnosno vašom jasnom potvrdnom radnjom dajete dobrovoljan, poseban, informisan i nedvosmislen pristanak za prikupljanjem i obradom slijedećih ličnih podataka:
• ime i prezime;
• e-mail adresu.
Pored navedenog, prilikom registriranja na BABILON.ba, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, možete ostaviti i ostale vaše lične podatke. Upisivanje dodatnih, izbornih ličnih podataka prilikom registracije na BABILON.ba, odnosno kreiranje korisničkog računa s navedenim ličnim podacima, predstavlja vaš dobrovoljan, poseban, informisan i nedvosmislen pristanak na prikupljanje i obradu istih, odnosno slijedećih ličnih podataka:
• adresa (izborno);
• broj telefona (izborno);
• naziv firme (izborno).

Registracija na BABILON.ba, odnosno kreiranje vašeg korisničkog profila, predstavlja vaš pristanak na prikupljanje i obradu vaših ličnih podataka.

Svi lični podaci prikupljeni temeljem vašeg pristanka, odnosno registracijom na BABILON.ba, BABILON će koristiti u svrhu kreiranja vašeg korisničkog profila, kao i u svrhu ciljanog online marketinga.

BABILON vas ovim putem obavještava da možete u svakom trenutku, na jednak jednostavan način (brisanjem svoga korisničkog računa), povući vaš pristanak za obradom ličnih podataka koje ste učinili dostupnim prilikom registracije na BABILON.ba, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila. Povlačenje pristanka ne utiče na zakonitost obrade na temelju iste prije njezina povlačenja.

Vaši lični podaci prikupljeni prilikom registracije na BABILON.ba, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, BABILON će obrađivati sve do trenutka dok ne obrišete svoj račun, a koja radnja će se smatrati povlačenjem pristanka na daljnju obradu vaših ličnih podataka.

Obavještavamo vas da vam pored prava navedenih u ovom dijelu pripadaju i sva ostala prava navedena u uvodu ovog teksta, te da su po pitanju obrade vaših ličnih podataka radi izrade vašeg profila, voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka oni koji su navedeni u uvodu ovog teksta.

NABAVKA NOVIH TEHNOLOGIJA RASKRAJAČA I KANTARICA

NABAVKA NOVIH TEHNOLOGIJA RASKRAJAČA I KANTARICA

Danas je prvi radni dan Nove 2020 godine te s ponosom možemo reći da u istu ulazimo sa velikim uspjehom.

Dragi naši, sa Vama želimo da podijelimo informaciju da je danas naš izvršni direktor Admir Jašarević  potpisao ugovor o nabavci nove tehnologije raskrajača i kantarica čija ukupna vrijednost iznosi oko 300.000,00 KM.

Nabavkom ovih mašina kvalitet usluge koju pružamo našim dragim kupcima dovest će se do najvećeg nivoa na teritoriji Bosne i Hercegovine ali i regije.

Na taj način želimo potvrditi da se i dalje brinemo o onome što isporučujemo našim kupcima jer oni zavređuju samo najbolje.

Ovom investicijom podignut je i kapacitet raskrajanja i kantiranja te smo samim tim postali lider u Bosni i Hercegovini.

Instalacija novih mašina će se odvijati u toku mjeseca marta što znači da će naši kupci od 01. Aprila biti usluživani sa novom tehnologijom marke BIESSE.

U prilogu Vam donosimo i nekoliko fotografija novih mašina ali i samog čina potpisivanja ugovora.

Vaš Babilon

Novi proizvodi u ponudi – Jela Jagodina

Novi proizvodi u ponudi – Jela Jagodina

Poštovani posjetioci/kupci,

Babilon od sada ima u ponud proizvode Jala Jagodina firme.

Spavaće sobe, dnevne i dječije sobe, kuhinje i predsoblja.

Vaš,
Babilon d.o.o. Tuzla

Novi proizvodi ponudi – Philip madraci

Novi proizvodi ponudi – Philip madraci

Poštovani posjetioci/kupci,

Babilon d.o.o. od sada ima u ponudi Philip madrace.

Ovim korakom nastavljamo širenje prodaje naših proizvoda na tržištu.

Vaš,
Babilon d.o.o. Tuzla

Potpisan ugovor sa poznatim njemačkim trgovačkim lancem “Zurbrüggen”

Potpisan ugovor sa poznatim njemačkim trgovačkim lancem “Zurbrüggen”

Poštovani posjetioci/kupci,

Čast nam je podijeliti sa Vama još jednu u nizu pozitivnih vijesti koje dolaze iz naše kompanije.

Babilon d.o.o. je potpisao ugovor sa poznatim njemačkim trgovačkim lancem “Zurbrüggen”. Ugovor se odnosi na prodaju/kupovinu tapaciranog namještaja za tržište Zapadne Europe.

Ovim korakom nastavljamo širenje prodaje naših proizvoda na tržištu Zapadne Europe.

Vaš,
Babilon d.o.o. Tuzla

I. Regionalni sajam namještaja “SARAJEVO4WALLS”

I. Regionalni sajam namještaja “SARAJEVO4WALLS”

Poštovani posjetioci/kupci,

Obavještavamo Vas da je završen I. Regionalni sajam namještaja, uređenja enterijera i eksterijera, tehnike i prateće industrije “SARAJEVO4WALLS” koji se održao od 14.04.-16.04.2017 u olimpijskoj dvorani ZETRA u Sarajevu.

Kroz nekoliko fotografija, nastojat ćemo da Vam pokažemo kako je sve izgledalo na našem štandu.

Drago nam je da smo ostvarili veliki broj kontakata i prezentovali našu kompaniju na najbolji mogući način.

Babilon gradi novu tvornicu i širi proizvodnju

Babilon gradi novu tvornicu i širi proizvodnju

Na prvom regionalnom sajmu enterijera i eksterijera Sarajevo4Walls koji je proteklog vikenda održan u Olimpijskoj dvorani Zetra, veliku pažnju posjetilaca privukao je i štand tuzlanskog Babilona koji se predstavio sa novim modelima tapaciranog namještaja za 2017. godinu

Također, predstavljena su i dva nova modela kuhinja, koji su redizajnirani oblici sa medijapanom, te dva modela komoda koje rade uglavnom za izvoz.

Emir Kovčić, izvršni direktor za proizvodnju, kazao je za portal Akta.ba da su zadovoljni učešćem na sajmu, te interesom kupaca koji je vladao za njihovim namještajem.

Inače, što se tiče kompletne proizvodnje, Babilon je sa 80 posto proizvodnje fokusiran na ino tržište i 20 posto na bh. tržište.

Iako su zahtjevi izuzetno strogi, kaže da nije teško kad se hoće i da se mogu se zadovoljiti.

“Zahtjevi na evropskom tržištu podrazumijevaju jake kontrole. Mi imamo tri kontrole svaka tri mjeseca unutar fabrike koju obilaze kontrolori EU koji prate proces rada od početka, do finalnog proizvoda”, objašnjava Kovčić.

A kolika je razlika između bh. i EU tržišta pokazuje podatak da oni ne dozvoljaju određene stvari. Tako npr., priča on, u BiH nas niko neće pitati da li je određeni štof antialergijski, dok je na EU tržištu to sasvim drugačije.

Dodaje i da sirovine koje uvoze, također, prolaze kroz visok stepen kontrole i mogu se koristiti samo kad kontrolori odobre.

Osim Njemačke, namještaj tuzlanske kompanije izvozi se na tržišta Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Saudijske Arabije, te dijelom Španije.

U tom kontekstu planiraju proširenje kapaciteta za oko 50 posto, te je u Tuzli već u toku izgradnja nove tvornice na ulazu u Tuzlu. Shodno tome, u planu im je povećanje prometa i povećanje broja uposlenih za oko 10 – 15 % na godišnjem nivou.

Inače, firmu Babilon doo Tuzla, čine tri segmenta. Prvi segment jeste “B-repromaterijali” – dio firme koji se profesionalno bavi uvozom i distribucijom repromaterijala za drvnu industriju što je i najstariji segment firme. Drugi segment čini proizvodnja pločastog namještaja kao i visoko modernog tapaciranog namještaja i treći dio firme jeste maloprodajni centar u kome se vrši prodaja kako vlasititog tako i namještaja od drugih proizvođača.

Firma Babilon ukupno zapošljava 120 radnika, od kojih je 90 u sklopu proizvodnje.

CART

Nemate artikala u korpi!