Firma d.o.o. “Babilon” Tuzla egzistira još od 1996. godine. Njen tadašnji osnivač i današnji vlasnik prof. dr. Bego Omerčević osnovao je malu porodičnu firmu koja je trebala da bude preokupacija prvenstveno njemu, njegovoj porodici, a potom i ponekom radniku. Međutim, kako se firma širila, došlo je i do povećanja broja uposlenih, što je dovelo do njenog izlaska iz porodičnih okvira.

Danas “Babilon” broji oko 180 radnika. Dio je u distribuciji iverice i ostalih repromaterijala, dio u proizvodnji i jedan dio uposlenih u B-centru. Prvi koraci u uvozu i distribuciji pločastih repromaterijala načinjeni su još 1997. godine. Saradnja je počela sa mađarskom kompanijom “Interspan” KFt, proizvođačem iverala i MDF ploča, radnih ploča, sirove iverice, rubne trake i okova za drvnu industriju.

Danas se kao glavni dobavljači naše firme mogu istaći: Kronospan MoFa, Kronospan Sebes, Kronospan Jahlava, Kronospan Cro, AGT Turska, Asil, Capor, FGV Italija, Teče, KronoFloring, AlFa Wood, Pyramis, Kumplast, Forest i mnogi drugi.

Osim distribucije oplemenjene iverice velikim proizvođačima namještaja, te poddistributerima, Babilon je prepoznao i potrebe kupaca vezane za pružanje raskrajanja i kantiranja iverice na željene dimenzije kupca. U samom početku uvodi se jedan vertikalni raskrajač i jedna kantarica, da bi se dugim nizom godina došlo do povećanja broja raskrajača.

Danas posjedujemo najveći kapacitet za raskrajanje iverice i ostalih pločastih materijala, na jednom mjestu. Radi se o četiri raskrajača, CNC raskrajaču, CNC obradnom centru i kantarici.

Konstantnim razvojem, Babilon d.o.o. danas zauzima jaku tržišnu poziciju i ostvaruje veliko tržišno učešće u distribuciji repromaterijala za drvnu industriju, posebno na teritoriji sjevero- istočne Bosne i Hercegovine.

CART

Nemate artikala u korpi!