USLOVI PRODAJE I DOSTAVE

Navedeni uslovi prodaje i dostave primjenjuju se na svaku kupovinu na BABILON.ba .Svi ugovori o prodaji sklopljeni na BABILON.ba bit će na bosanskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina da bi kupovali na BABILON.ba.

BABILON d.o.o. Tuzla, koji se nalazi na adresi Drage Karamana bb registrovana je na osnovu rješenja o registraciji BABILON doo Tuzla, broj.032-0-reg-20-000160 od 20.02.2020 godine izdatog od strane Općinskog suda u Tuzli.

JIB: 4209297660005

OPĆENITO

Svi izloženi artikli zavise o dostupnosti ili stanju na zalihi. Nastojimo osigurati zalihe svih artikala te ćemo vas upozoriti ako neki artikl nije na zalihi. Ako iz bilo kojega razloga te izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen.

Dali smo sve od sebe da bismo opisali i prikazali artikle što je preciznije moguće. Uprkos tome artikli mogu biti drugačiji od onoga što je napisano. Ako budete imali pitanja ili trebate dodatne informacije, molimo vas da se javite našem web-operateru  pozivom na broj +387 (0)35 320 036 od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 ili e-porukom na mail [email protected]

CIJENA PROIZVODA

Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla, na stranici artikla te u korpi.

 • Cijena pojedinog artikla identična je u BABILON  prodavnici i na BABILON.ba
 • Cijena artikla uključuje PDV
 • Cijena pojedinog artikla ne uključuje troškove dostave jer troškovi dostave zavise o mjestu dostave i veličini artikla.
 • Dostupnost i cijena proizvoda u web-shopu  podložna je promjenama uslijed rasprodanih zaliha, kao i pogrešnih cijena ili pogrešno istaknutih cijena. Ovo vrijedi i za štampane ponude (u katalozima i ostalom štampanom materijalu).U slučaju pogrešne cijene, nastojat ćemo je ispraviti što je prije moguće.
 • Sve su cijene aktuelne i redovno su ažurirane
 • Za svaki artikl vrijedi ona cijena koja je bila vidljiva u vrijeme kupovine
 • Ako smo greškom istaknuli prenisku cijenu artikla, nismo dužni dostaviti taj artikl po navedenoj, pogrešnoj cijeni ako vas obavijestimo prije nego što vam pošaljemo artikl. U takvim okolnostima zadržavamo pravo otkazati vašu narudžbu. U slučaju otkazivanja vaše narudžbe, vratit ćemo vam ukupni iznos, uključujući troškove dostave u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

Plaćanje

U korpi u web-shopu vidjet ćete ukupan iznos kupovine, uključujući PDV i troškove dostave. To je ukupna cijena koju trebate platiti.

Načini plaćanja :

Žiralno plaćanje vršite na račun kod Intesa Sanpaolo Banke  broj 1543602003034610

Plaćanje po uzeću vršiti na licu mjesta dostavljačima Babilon doo ili Brzoj pošti zavisno od načina isporuke.

POTVRDA NARUDŽBE

Kada pošaljete narudžbu, primit ćete e-poruku s potvrdom o narudžbi. Potvrda o narudžbi sadrži sljedeće informacije:

 • broj narudžbe
 • adresa dostave
 • način plaćanja
 • vremenski period dostave
 • cijene artikala i dostave
 • kontakt-podaci BABILON web operatera

Narudžba je samo naša ponuda za kupovinu. Imajte na umu da se ova e-poruka o potvrdi narudžbe ne smatra vašim konačnim prihvaćanjem ponude BABILON-a doo

Mi smatramo da ste prihvatili ponudu tek nakon što vam pošaljemo e-poruku kojom vas obavještavamo da smo vam poslali artikl. Tek se u tom trenutku kreira ugovor između vas i nas, kojim vam prodajemo artikl koji ste naručili od nas.

Čim je ugovor sklopljen, ne možete više izmijeniti vašu narudžbu (međutim, možete otkazati narudžbu kako je navedeno u našim Pravilima povrata i zamjene.

Sve dok se ne sklopi ugovor, mi možemo u bilo kojem trenutku odbiti dostavljanje artikla. Ako odbijemo dostavljanje artikla iako je već plaćanje provedeno, vratit ćemo vam puni iznos koji je naplaćen u skladu s našim Pravilima povrata i zamjene.

Nastojimo obezbijediti zalihe svih artikala te ćemo vas obavijestiti ako neki artikl nije na zalihi. Ako vam iz bilo kojega razloga izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen.

RAČUN

Nakon pripreme robe u našem skladištu i provjere količine robe radimo račun koji sadrži:

 • A4 format računa
 • fiskalni račun
 • način plaćanja
 • cijene artikala i dostave
 • kontakt-podaci BABILON web operatera

DOSTAVA

1. PREUZIMANJE U Babilon PRODAVNICI i našim vozilom na prostoru tuzlanskog kantona – BEZ TROŠKOVA DOSTAVE

Da biste izbjegli troškove dostave, kupovinu i preuzimanje artikla u našoj prodavnici možete izvršiti lično.Svoju narudžbu plaćate prilikom preuzimanja u BABILON prodavnici.Ako ste obilježili prilikom narudžbe lokalno preuzimanje vaša roba će biti spremna za preuzimanje u periodu od 48 sati.

2. DOSTAVA NA ADRESU PO VAŠEM IZBORU brza pošta – NAPLAĆUJU SE TROŠKOVI DOSTAVE

BABILON može isporučiti artikle samo onim kupcima koji se nalaze na adresama unutar granica Bosne i Hercegovine.

Razlikujemo 2 vrste dostave:

– Dostava artikala u obliku paketa (manji artikli). Manji su artikli npr. klub stolići,kompijuter stolovi,stolice i slično.

– Dostava artikala kao Kućna dostava (veliki artikli). Veliki su artikli npr. madraci, kreveti i namještaj

BABILON.ba će odrediti vrstu dostave zavisno o artiklima koje naručite.

Cijena dostave povećava se u zavisnosti od povećanja veličine artikala u narudžbi. Iznos dostave moguće je provjeriti u svakom trenutku u korpi koja sadržava željene artikle te adresu dostave u našem webshopu.

Savjetujemo vam da unesete broj mobitela prilikom izrade narudžbe tako da vas BABILON ili naš dostavljač mogu obavijestiti o dostavi pozivom ili SMS porukom.

Provjerite jesu li vaše ime i prezime / naziv firme i PDV broj, adresa te dogovoreni datum dostave na računu ispravni.

Dostave se mogu odužiti zimi zavisno od vremenskih uslova.

Vi ste odgovorni za odlaganje pakovanja.

VAŽNA NAPOMENA: SVI ARTIKLI BEZ OBZIRA NA NAČIN DOSTAVE DOSTAVLJAJU SE U PAKETIMA NEMONTIRANI I DO ADRESE KUPCA. DOSTAVLJAČI BABILONA ILI BRZE POŠTE NISU DUŽNI ISPORUKU UNOSITI U STAN ILI KUĆU.

PRAVILA POVRATA I ZAMJENE

Ako se predomislite, u BABILON možete lako vratiti ili zamijeniti proizvod.

Mi vam vraćamo cjelokupan iznos za proizvode koje vratite s računom,ako je u orginalnoj ambalaži. To se podjednako odnosi na proizvode kupljene u prodavnici, kao i na one kupljene u webshop-u.

 • Ako imate račun, takođe dajemo vam mogućnost zamjene za drugi proizvod.
 • Ukoliko sami vratite proizvod u BABILON prodavnicu ili dogovorite povrat robe, mi ćemo refundirati inicijalni trošak dostave. Ukoliko preferirate da BABILON organizuje uslugu povrata, nećemo refundirati inicijalni trošak dostave, već će ta cifra pokriti naš trošak povrata proizvoda.

OTKAZIVANJE NARUDŽBE PRIJE DOSTAVE

Ako želite otkazati narudžbu s BABILON.ba prije nego što je preuzmete, kontaktirajte Web operater-a te navedite broj narudžbe. Ako je iznos već naplaćen žiralnim putem, s Web operaterom takođe ćete dogovoriti povrat sredstava,ako vam narudžba nije dostavljena.

REKLAMCIJE

Nudimo 1-godišnju garanciju na sve artikle počevši od dana preuzimanja artikala.

 • Da li je vaš proizvod neispravan?
 • Vaša narudžba je nekompletna?
 • Da li je narudžba oštećena prilikom prijevoza?
 • Postoje li neki drugi problemi u vezi s kvalitetom artikala?

Obratite se BABILON prodavnici te ponesite račun kao dokaz kupovine.

Takođe, možete se obratiti našem Web operateru e-porukom na mail [email protected] te priložite fotografiju na kojoj je oštećenje vidljivo. Molimo da navedete i broj narudžbe da bismo brže obradili vaš prigovor.

Važno je da prigovor podnesete u što kraćem vremenskom razdoblju od trenutka kada utvrdite oštećenje,a najkasnije 8 dana od isporuke na vašu adresu.

Ako BABILON odobri reklamaciju, pokrit ćemo sve troškove u vezi s narudžbom ili vam ponuditi zamjenski proizvod,te se obavezati da navedeni problem riješimo najduže za 90 dana.

Usklađeni smo sa svim tačkama Zakona o zaštiti potrošača u BiH (Sl.Glasnik BiH 25/06) Takođe, vezani smo s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka (Sl.Glasnik BiH 49/06,76/11) Na primjer, bilo koji važan lični podatak će biti obrisan što prije čim prestanu vrijediti određeni zakonski rokovi.

Mi bilježimo IP-adresu s koje kupujete. Ovaj se podatak može koristiti u slučaju istrage jer svaki pokušaj prijevare prijavljujemo policiji. Mi ćemo pružiti podatke korisničkih računa i druge lične podatke ako je to nužno zbog važećih zakona te radi sprječavanja krađe i prijevare.

KOJE VRSTE PODATAKA BABILON PRIKUPLJA?

Podatke u vezi Vaše kupovine:

Kada kupujete na BABILON.ba, od Vas tražimo Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, e-adresu i još jednu adresu za dostavu. Podaci su dostupni isključivo povjerljivim zaposlenicima  BABILON-A B-CENTRA . Nebilježimo ili čuvamo Vaše osobne podatke, njih možemo koristiti samo u vezi Vaših narudžbi te da bismo Vam pružili podršku prilikom Vaših upita. Tokom prijave možete pristupiti i prigovoriti zbog bilo kojeg podatka koji može biti zabilježen, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka(Sl.Glasnik BiH 49/06,76/11).

LIČNI PODACI RADI IZRADE VAŠEG PROFILA NA BABILON.BA

Pri registraciji na BABILON.ba i kreiranju BABILON.ba Profila, imate pravo na pristup posebnim uslugama koje vam nudi BABILON.
Registracijom na BABILON.ba, tj. kreiranjem vašeg korisničkog profila, odnosno vašom jasnom potvrdnom radnjom dajete dobrovoljan, poseban, informisan i nedvosmislen pristanak za prikupljanjem i obradom slijedećih ličnih podataka:
• ime i prezime;
• e-mail adresu.
Pored navedenog, prilikom registriranja na BABILON.ba, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, možete ostaviti i ostale vaše lične podatke. Upisivanje dodatnih, izbornih ličnih podataka prilikom registracije na BABILON.ba, odnosno kreiranje korisničkog računa s navedenim ličnim podacima, predstavlja vaš dobrovoljan, poseban, informisan i nedvosmislen pristanak na prikupljanje i obradu istih, odnosno slijedećih ličnih podataka:
• adresa (izborno);
• broj telefona (izborno);
• naziv firme (izborno).

Registracija na BABILON.ba, odnosno kreiranje vašeg korisničkog profila, predstavlja vaš pristanak na prikupljanje i obradu vaših ličnih podataka.

Svi lični podaci prikupljeni temeljem vašeg pristanka, odnosno registracijom na BABILON.ba, BABILON će koristiti u svrhu kreiranja vašeg korisničkog profila, kao i u svrhu ciljanog online marketinga.

BABILON vas ovim putem obavještava da možete u svakom trenutku, na jednak jednostavan način (brisanjem svoga korisničkog računa), povući vaš pristanak za obradom ličnih podataka koje ste učinili dostupnim prilikom registracije na BABILON.ba, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila. Povlačenje pristanka ne utiče na zakonitost obrade na temelju iste prije njezina povlačenja.

Vaši lični podaci prikupljeni prilikom registracije na BABILON.ba, odnosno kreiranjem vašeg korisničkog profila, BABILON će obrađivati sve do trenutka dok ne obrišete svoj račun, a koja radnja će se smatrati povlačenjem pristanka na daljnju obradu vaših ličnih podataka.

Obavještavamo vas da vam pored prava navedenih u ovom dijelu pripadaju i sva ostala prava navedena u uvodu ovog teksta, te da su po pitanju obrade vaših ličnih podataka radi izrade vašeg profila, voditelj obrade i službenik za zaštitu podataka oni koji su navedeni u uvodu ovog teksta.

CART

Nemate artikala u korpi!